Trollbeads

Trollbeads is meer dan kralen. Trollbeads gaat over mensen. In iedere kraal zit het verhaal van de kunstenaar en in ieder collier of armband het verhaal van de drager.
Sommige waargebeurde verhalen zijn net sprookjes. Zoals het verhaal van Trollbeads, dat begint in de jaren ’70 in Kopenhagen. Søren Sølvsmed legt zijn eerste Trollbeads kraal in de etalage van zijn vader, de edelsmid Svend Nielsen. Lise Aagaard, de dochter van Svend, ziet hier wat Trollbeads met mensen doet. Samen met haar man Peter en de hele familie Aagaard-Nielsen weet ze Trollbeads uit te bouwen tot een wereldwijd succes.

Ook in het familiebedrijf dat Lise runt, draait het om mensen. Ieder familielid werkt op zijn eigen manier en doet wat hij of zij het liefste doet. Vader Svend Nielsen (1920) heeft tot zijn dood in 2008 als edelsmid een actieve rol in de productie gespeeld. Dochter Isabel Aagaard was met haar 15 jaar de jongste designer van Trollbeads. De broers Søren Sølvsmed en Jens Nielsen zijn beide designers, ieder met een eigen stijl. Broer Per Kanto-Nielsen ontwikkelde een machine die een groot gat in parels kan boren. Echtgenoot en vakfotograaf Peter Aagaard zorgt ervoor dat alle Trollbeads items haarscherp worden afgebeeld. Zoon Robin Aagaard heeft vervolgens het ontwerpproces vertaald naar IT-toepassingen.

Het is nooit het doel van de familie geweest om een grote onderneming op te zetten. Het ging er altijd om dat iedereen gelukkig was en met plezier naar het werk ging. En dat is nog steeds wat Lise Aagaard drijft: doen waar je goed in bent en werken vanuit je kracht. ‘We kennen elkaars zwaktes en sterktes, en dat beschouw ik als een groot voordeel’, zegt Lise Aagaard, ‘zo weten we precies waar onze grenzen liggen.’
De familie weet dat succes te maken heeft met jezelf onderscheiden van de rest. Door juist datgene te doen wat tegen het gewone indruist. En dat begint helemaal bij jezelf, bij de kracht om je eigen karakter te laten stralen. Of zoals Lise Aagaard het zegt: ‘Ik doe dit omdat ik het op mijn manier kan doen.’ Net als de rest van de familie.

De ontwerpers maken hun Trollbeads in 18 karaat goud, Sterling Zilver, Italiaans Murano glas, natuurlijke parels en prachtige stenen. Mooier kan bijna niet. Soms worden de originele modellen in hun karakteristieke vorm gemaakt van harde was, gegoten en afgewerkt in metaal, soms komen ze direct uit het eindmateriaal of worden ze gemodelleerd vanuit een warme vlam. In sommige modellen worden daarna stenen gezet. Welke methode ook wordt gebruikt bij Trollbeads, het resultaat van elke unieke kraal is oogverblindend.

Helaas, van dit merk hebben wij geen artikelen in de webshop. U bent van harte welkom om het assortiment in onze winkel te komen bekijken.